Op The Design Academy in Eindhoven raakte Gemma Plum gefascineerd door gedrag en gewoonten. Na het behalen van haar diploma besloot ze verder te studeren om als grafisch ontwerper en illustrator dat gedrag en die gewoonten te kunnen registreren. Vervolgens ronde ze nog cum laude een Master grafisch narratief af in Brussel. Nu helpt ze bedrijven en instelling met hun klanten en cliënten te communiceren. Ze ontwikkelt, schrijft, ontwerpt en tekent materialen die ingewikkelde dingen inzichtelijk maken, zaken in een ander licht zetten of bijdragen aan gedragsverandering.

In 2021 werd ze gekozen tot Stadstekenaar Rotterdam en legde als grafisch journalist een stad in tijden van (voortgezette) corona vast. Haar werk was te zien in de Kunsthal in Rotterdam.

Ze verstripte onlangs een gedicht van Bernke Klein Zandvoort voor het Literair Magazine Awater, en het verhaal van Marleen dat onder de titel ‘Er zijn twee soorten mensen…‘, op verschillende toonaangevende websites en in de Stripgids #10 is verschenen. Ze werd genomineerd voor de Plastieken Plunk in 2021.

Nu is zij in samenwerking met schrijver en journalist Ivo van Woerden en colorist Marloes Dekkers bezig aan een graphic novel van het boek The Great Marc Evers, die zal worden uitgegeven door Scratch Books.

Ivo van Woerden is schrijver en journalist. Zijn werk is onder meer verschenen in Volkskrant Magazine, NRC, Trouw, Vrij Nederland en HP/De Tijd. Veel van deze publicaties zijn terug te lezen via zijn website, onder het menu ‘Artikelen’.

Voor zijn undercover onderzoek naar de ouderenzorg werd hij genomineerd voor de journalistieke prijs De Tegel. Voor zijn journalistieke onderzoeken ontving hij meerdere keren steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten, de Stichting Democratie en Media en het Europese Journalismfund.

Van Woerden schreef de boeken: Undercover in de Ouderenzorg, dagboek van een bejaardenbroeder (2011). Het drama van Alphen (2013), The great Marc Evers (2015 / 2017, winnaar van de Gouden Freelancer Award). De Vreemdeling in de tuin (2019, genomineerd voor de Brusseprijs 2020).

Van Woerden werkte ook samen met Wilfred de Bruijn aan zijn boek Op zoek naar mijn Frankrijk (2017) en met Paul Haenen – Ik heb bekend, (2020) en Het vrolijke winterboek van Margreet Dolman en dominee Gremdaat (2021).

In 2014 was hij fellow aan het World Press Institute dat is gelieerd aan de University of St. Thomas in Saint-Paul, Minnesota.

Halverwege de jaren negentig, studeerde Marloes Dekkers, afkomstig uit Zwijndrecht, af aan de Willem de Kooning Academie in Rotterdam en maakte zij kennis met de wereld van het stripkleuren door haar vroegere klasgenoten, die hun geluk als striptekenaar beproefden. Wat begon als een eenvoudige vuloefening om het spek naar huis te brengen, werd een passie voor het toevoegen van een andere ‘verhalende laag’ aan elke vorm van strips, grafische romans of illustraties.

De grootste uitdaging bij het kleuren is om de ervaring van een verhaal of beeld te intensiveren. Kleuren appelleren aan het complete spectrum van emoties: van woede tot geluk, van angst tot opwinding, van melancholie tot vreugde. Zij verkent graag de beperkingen en mogelijkheden van kleuren en technieken om de emotionele boodschap over te brengen.